Sayfalar

5 Mayıs 2015 Salı

Ispanak salatası




Yaprak kısımlarından börek yaptığım ıspanakların köke yakın kısımları ile bu salatayı yaptım. Son derece lezzetli ve sağlıklı bir salata oldu. Bu salatada haşlanmış buğday var. Ben buğdayı haşladıktan sonra birer kullanımlık buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya atıyorum ve ihtiyacım olduğunda kullanıyorum.


Malzemeler


  • Yarım kilo ıspanak
  • 3-4 adet kurutulmuş domates
  • 2 Yemek kaşığı haşlanmış buğday
  • 4-5 adet ceviz
  • 50 gr beyaz peynir
  • 1 diş sarımsak
  • Limon, Zeytinyağı ve tuz


Yapılışı

1-Ispanaklar ayıklanır ve köke yakın olan sap kısımları iyice yıkandıktan sonra 3-4 dakika kaynatılır.Çok pişmiş isterseniz süreyi uzatabilirsiniz ama bu süre bence yeterli oluyor.

2-Pişirilen ıspanaklar soğutulduktan sonra bir salata kasesi alınır ve üzerine küçük parçalara ayrılmış kurutulmuş domates, haşlanmış buğday,cevizler ve ufalanan peynir üzerine koyulur.

3-Rendelenmiş bir diş sarımsak , Yarım limon ve 2 yemek kaşığı  zeytinyağı ile bir sos hazırlanır ve üzerine dökülerek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder