Sayfalar

20 Mayıs 2015 Çarşamba

Keçiboynuzu unu ile muffin



Rafine şekeri mümkün olduğunca az kullanmak için arayışlar içindeyim. Bu yüzden hurma ve keçiboynuzu unu ile bir muffin hazırladım ve son derece lezzetli oldu. Üstelikte  içinde beyaz un değil tam buğday unu var. Malzemelere bakınca içinde rafine şeker olmadığı için lezzetsiz bir muffin gibi düşünebilirsiniz ama son derece lezzetli ve tatlı bir muffin oluyor. Mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler


  • 3/4 su bardağı keçiboynuzu unu
  • 1/2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 elma
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 5-6 adet hurma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı

1-Hurmalar derin bir kasede sıcak su içinde yarım saat bekletilir ve daha sonra rondodan geçirilir ve bekletilir.

2-Yumurtalar çok iyi şekilde çırpılır. Üzerine keçiboynuzu unu, tam buğday unu, kabartma tozu ve tarçın eklenir ve çırpılır.

3-Daha sonra rendelenen elma, dövülmüş ceviz, ezilen hurma ve süt eklenerek bir kaşık ile karıştırılır ve Muffin kapları konur ve 160 derecede 20-25 dakika pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder