Sayfalar

10 Mayıs 2015 Pazar

Pazılı Mısır Unlu Ekmek




Çok besleyici, içinde sebze ve peynir olan bir kek tarifi bu. Kek dedim ama pazar sabahı kahvaltılarında ekmek olarak da servis edebilirsiniz. Çay ve bir parça peynir   ile de gayet lezzetli oluyor.


Malzemeler


  • 1 demet pazı (250-300 gr kadar)
  • 1 küçük soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı Mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz;Karabiber
  • 100 gr beyaz peynir
Yapılışı

1-Öncelikle temizlenen ve doğranan pazı ile yemeklik olarak doğranmış soğan 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile kavrulur. Tuz ve karabiber eklenerek tatlandırılır ve soğumaya bırakılır.

2-Daha sonra kek için yumurta ve şeker  çok iyi bir şekilde çırpılır. Buna süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Daha sonra elenmiş un,mısır unu, tuz ve kabartma tozu eklenir.

3-Hazırlanan hamura çatal ile ezilmiş beyaz peynir ve kavrulan pazı eklenerek uzun kek kalıbına dökülür 

4-180 derecede 30-35 dakika pişirilir ve servis edilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder