Sayfalar

21 Mayıs 2015 Perşembe

Enginar Salatası





Enginar son derece sağlıklı bir sebze . Bence mevsiminde çokça tüketmeliyiz. Bu salata son derece kolay. Eğer İzmir'deyseniz enginar alınır ve ayıklanır. Ama İstanbul'da yada enginarın ayıklanarak satıldığı bir yerdeyseniz ayıklamaya da gerek kalmıyor :)

Malzemeler


  • 3 adet enginar
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dereotu
Yapılışı

1-Ayıklanmış olan enginarlar küçük bir tencereye konur ve üzerine geçecek kadar su konularak 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar haşlanır. Çok pişmiş isterseniz süreyi bir daha uzatabilirsiniz.

2-Pişen ve soğuyan enginarlar. Bir servis tabağına ince ince doğranır. Üzerine zeytinyağ ve limon dökülür.Dereotu eklenerek servis edilir

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder