Sayfalar

26 Mayıs 2015 Salı

Soslu Izgara sebzeler




Yaz için son derece ideal ve kızartma olmayan ama kızartma görüntüsünde bir tarif. Üstelik farklı sunumu ile misafir sofralarınız içinde güzel bir alternatif. Aşağıda verdiğim ölçülerde sostan kalır ise buzdolabına koyup daha sonra örneğin makarna yaptığınızda domates yerine bu sosu kullanabilirsiniz. Yada 2 gün sonra yine bu yemeği yaparsınız :)


Malzemeler


  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı


Sosu için


  • Yarım kilo kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik, tuz ,kesme şeker


Yapılışı

1-Öncelikle  patlıcanlar yıkanır ve uzunlamasına veya verev olarak  kesilir. Tuzlu su içinde 15-20 dakika bekletilir. Bu sayede patlıcanların acı suyu gitmektedir.

2-Kabaklar yıkanır ve kabukları soyulmadan uzunlamasına veya verev kesilir ve tuzlanır.

3-Tost makinası veya teflon tava ısıtılır ve önce kabaklar bir kağıt peçete veya mutfak fırçası ile yağlanır ve ızgara edilir.Daha sonra sudan çıkarılan ve iyice kurulanan patlıcanlar yine bir kağıt peçete veya mutfak fırçası ile yağlanarak ızgara edilir ve pişirilir.

4-Sosu için tüm sos malzemeleri bir tencereye konur ve kapağı kapatılarak 20-25 dakika pişirilir. Pişen biberli karışım blender yardımı ile püre haline getirilir. Şimdi sıra sos ile ızgara edilen sebzeleri birleştirmeye geldi.

5-Küçük bir kaseye önce bir kaşık sos konur.Üzerine bir patlıcan ve bir kabak konur. Üzerine yeniden sos ve ızgara edilen sebzeler konur. Bu işlem 3-4 kez tekrarlanır . (Ben küçük çember kalıp kullandım ve sebzeleri yerleştirdikten sonra çıkardım)

6-İşlem bittiğinde bir kaşık yardımı ile iyice bastırılır ve tüm malzemelerin birbirine geçmesi sağlanır. Daha sonra tercihen kapaklı bir bir borcama ters çevrilerek konur.

7-Daha sonra aynı kaseye tüm sebzeler bitinceye kadar aynı işlem tekrar edilir. Bu ölçüler ile 5-6 kase hazırlanmaktadır.

8-Bir gece buzdolabında bekletilen sebzeler  önce servis tabağına alınır ve servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder