Sayfalar

24 Mayıs 2015 Pazar

Kayısılı kolay puding



Hazır puding ile yapılan son derece kolay bir tarif. Hazır pudingin üzerine kendi hazırladığınız bir kayısılı sos koyuyorsunuz ve lezzeti uçuruyorsunuz.Ben baharat olarak tarçın ile birlikte kakule de kullandım ama sadece tarçın ile de yapabilirsiniz.

Malzemeler


  • 1 Paket hazır vanilyalı puding
  • 3,5 su bardağı süt
  • 250 gr kayısı (10-12 adet)
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Tarçın,kakule
Yapılışı

1-Bir paket hazır vanilyalı puding paketin üzerinde belirtildiği şekilde pişirilir ve servis edilecek kaselere paylaştırılır.

2-Daha sonra kayısıların çekirdekleri çıkarılır ve ikiye bölünür.

3-Bir sos tenceresine kayısılar,toz şeker ve suyun yarısı dökülür ve kapağı kapatılarak 5-6 dakika yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen bu karışım blendardan geçirilerek püre haline getirilir.

4-Suyun kalan yarısı ile nişasta bir kasede karıştırılır ve nişastanın hafif olarak sulanması sağlanır ve sos tenceresi içindeki kayısı püresi ile birleştirilerek yaklaşık 5 dakika daha sürekli karıştırarak pişirilir. En son tarçın ve kakule tohumları da içine atılır.

5- Pişen bu kayısılı karışım ılınmış olan pudingin üzerine dökülür ve 3n az 3-4 saat buz dolabında soğutularak servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder