Sayfalar

8 Mayıs 2015 Cuma

İrmik Helvası





Aslında bu klasik bir irmik helvası tarifi ama farklı sunumu ile özellikle misafir sofralarınızı süsleyecek. Tereyağı olarak listeye 70 gr yazdım ama hazır tereyağ paketlerinin üzerinde ölçüler olduğundan ölçü sorunu olmayacağını düşünüyorum


Malzemeler


  • 70 gr Tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı Toz şeker
  • 2 su bardağı Su
  • Çam fıstığı
  • Üzeri için tarçın


Yapılışı

1-Toz şeker ve Su bir tencereye konularak kaynatılır ve bir şerbet hazırlanır. Yaklaşık 10 dakika kaynatmak yeterli olacaktır.

2-Tereyağı , İrmik ve çam fıstıkları başka bir tencereye konur ve çok kısık ateşte kavrulur. Bu kavurma işlemi en az 20 dakika civarında olmalıdır. Hatta daha fazla süre de kavura bilirsiniz. Ateşin çok kısık olması ve irmiğin yanmaması önemlidir

3-İrmik kavrulduktan sonra hazırlanan şerbet üzerine dökülür . Tencerenin kapağı kapatılarak suyunun tamamen çekmesi beklenir.

4-Suyunu çeken irmik elle tutulacak kıvama geldiğinde ise şekil vermeye başlanır. Bunun için bir tatlı kaşığına ılınan irmik alınır ve elle şekil verdikten sonra servis tabağına dizilir ve üzerine tarçın serpilere servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder