Sayfalar

13 Mayıs 2015 Çarşamba

Muzlu mangolia




Bugünlerde pek çok yemek sitesine Magnolia ile karşılaşıyorum.Puding gibi ama eklenen krema ve bisküviler ona ayrı bir lezzet katıyor. Ben ilk önce muzlu yaptım ama daha sonra başka meyve ile de deneyeceğim.

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1/2 paket kakaolu kremalı bisküvi
  • 100 gr krema
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet muz
4 kişiliktir

Yapılışı

1-Süt, toz şeker, yumurta, un ve nişasta bir sos tenceresine konur ve henüz ocağa konulmadan önce elle ve tel çırpıcı ile iyice karıştırılır.

2-Daha sonra kısık ateşe konur ve karıştırılır. Karıştırmaya başladıktan 1-2 dakika sonra blendardan geçirilen 1 adet muz püresi ve vanilya da eklenerek kısık ateşte pişirilir.Burada ocağın başında hiç ayrılmamalı ve sürekli karıştırmalısınız.Aksi takdirde malzemeler tencereye yapışır

3-Pişen ve ocaktan alınan muhallebi oda sıcaklığına gelince kadar ara sıra karıştırılır. Bunun amacı muhallebinin üzerinin kabuk bağlamamasıdır.

4-Ilınan bu muhallebiye soğuk krema eklenerek bu kez mikser ile 4-5 dakika kadar çırpılır.

5-Bisküviler rondodan geçirilerek un haline getirilir. Artık tüm malzemeleri birleştirmeye başlayabiliriz :)

6-Kup bardaklarının ya da cam kaselerin en altına bir  tatlı kaşığı kadar kırıntı halindeki bisküviler konur.Üzerine 1-2 çorba kaşığı Hazırlanan muhallebili karışım konur. Üzerine tekrar bisküvi kırıntıları ve üzerine tekrar muhallebili karışım konur ve en üstüne süslemek için biraz bisküvi karışımı servilir ve buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder