Sayfalar

14 Ağustos 2015 Cuma

Bademli Şeftali Reçeli





Şeftali mevsimi geçmeden bu reçeli yapmanızı öneririm. Ben içine badem koydum ama isterseniz badem koymadan da bu reçeli yapabilirsiniz.

Malzemeler


  • 1 kilo şeftali
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 kabuk tarçın, 3-4 adet karanfil
  • Yarım çay bardağı çiğ badem
  • Yarım limon suyu


Yapılışı

1-Öncelikle bademler kaynar suyun içinde 15 dakika kadar bekletilir ve daha sonra kolayca kabukları soyulur.

2-Şeftaliler yıkanır, kabukları ayıklanır ve küçük parçalara ayrılır.

3-Şeftaliler bir tencereye alınır ve üzerine toz şeker dökülerek 1-2 saat bekletilir.

4-Sürenin sonunda tencere ocağa alınır ve yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynatılır. Arada eğer oluşan köpükler varsa bir kaşık yardımı ile alınır. Şeftaliler kaynamaya başladıktan bir süre sonra kabukları soyulan bademler, kabuk tarçın ve karanfilde içine atılır. Şeftali kıvam aldığında ocak kapatılmadan önce yarım limonun suyu sıkılır ve bir taşım daha kaynatılır.

5-Ilınan reçel bir kavanoza konularak kavanozda soğuması sağlanır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder