Sayfalar

2 Ağustos 2015 Pazar

Köz biberli semizotu salatası




Köz biber ve semizotu ile yapılan bu salata hem sunumu güzel hemde çok lezzetli. Üstelik semizotu çok da faydalı bir sebze. İçinde bulunan omega 3 yağları neredeyse bir balıkta bulunan düzeyde. Bu yüzden de bolca tüketilmeli.

Bende buzlukta her zaman haşlanmış buğday bulunduğu için bu salatada kullandım ama siz de buğday yoksa hiç kullanmaya bilirsiniz veya bulguru haşlayıp koyabilirsiniz.

Malzemeler


  • Yarım demet semizotu
  • yarım su bardağı haşlanmış buğday
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1-2 diş sarımsak
  • 250 gr süzme yoğurt
  • 2 adet köz biber


Yapılışı

1-Semizotları yıkanır ve ayıklanır. (ben salata yaparken mümkün olduğunca en uç kısımlarını kullanıyorum. Sap kısımlarını ise demetin kalan yarısı ile zeytinyağlı yemek olarak pişiriyorum)

2-Süzme yoğurt derin bir kaba alınır ve dövülmüş sarımsak buna eklenerek karıştırılır. Üzerine semizotu, haşlanmış buğday, dövülmüş ceviz dökülür ve hepsi karıştırılıp bir servis tabağının ortasına konur.

3-Yoğurtlu karışımın etrafına ince uzun şeritler halinde kesilmiş köz biber konularak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder