Sayfalar

15 Ağustos 2015 Cumartesi

Fırında Çıtır Tavuk




Çok pratik ve çok sağlıklı bu tarif aynı zamanda çok da pratik. Pek çok evde kızartma olarak yapılan bu tarifi bence fırında yapmayı deneyin. İnanın bir daha yağda kızartma yapmayacaksınız.

Malzemeler


  • 2 adet tavuk göğüs
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı


Yapılışı

1-Tavuk göğüs etleri uzunlamasına 4-5 parça olarak kesilir.

2-Derin bir kaseye yoğurt konur. (Eğer yoğurt çok sert ise 1-2 kaşık su koyarak sulandırılır.). Üzerine kekik, kimyon,tuz. karabiber ve zeytinyağı eklenir ve bir çatal ile karıştırılır.

3-Bu sosa uzunlamasına kesilen tavuk etleri eklenir ve kasenin üzeri örtülerek buzdolabında 3-4 saat bekletilir.

4-Bir tabağa un, bir tabağa çırpılmış yumurta, bir tabağa da galeta unu konur.

5-Sosun içindeki tavuklar teker teker önce una , sonra çırpılmış yumurtaya en sonra galeta ununa bulanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.

6-Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 - 35 dakika pişirilerek servis edilir.

Afiyet olsun




3 yorum:

  1. Elinize sağlık Özlem Hanım,

    Bu hafta mutlaka deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevinirim. İnan bir daha yağda kızartma yapmayacaksın :)

      Sil
    2. Çok sevinirim. İnan bir daha yağda kızartma yapmayacaksın :)

      Sil