Sayfalar

6 Ağustos 2015 Perşembe

Güveçte Etli patlıcan





Patlıcanlı bir tarif daha . Patlıcan ile o kadar çok şey yapılıyor ki bu yüzden de sık sık patlıcanlı tarifler paylaşıyorum. Bu kez de etli pişirilen patlıcan, beşamel sos ile fırınlanıyor. Üstelikte patlıcanları kızartmadan yapacağınız bu tarif gayet hafif olmakta.

Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 3-4 adet patlıcan
  • Tuz, Karabiber, zeytinyağı
Beşamel sos için
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
  • Rende kaşar
Yapılışı

1-Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavrulur. Daha sonra kuşbaşı etler atılır ve suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur.

2-Kavrulan etlere sarımsak, doğranmış biber ve domatesler eklenir ve suyu da ilave edilerek etler pişirilir.

3-Etler pişerken patlıcanlar alacalı doğranır ve isterseniz halka şeklinde isterseniz de uzun uzun kesilerek tuzlu suda yarım saat bekletilerek acı suları çıkarılır.

4-Etler piştikten sonra suda bekletilen patlıcanların suları sıkılarak etlerin bulunduğu tencereye atılır ve 5-10 dakika daha birlikte pişirilir. Tam pişirmeyin çünkü fırında da pişirilmeye devam edilecek.

5- Bu arada beşamel sos yapmak için tereyağ eritilir, buna un eklenerek kavrulur ve unun rengi döndükten sonra süt eklenir ve yine sürekli karıştırılarak sos hazırlanır ve bir kenarda beklemeye alınır. (Beklerken üzeri kabuk bağlamasın diye ara sıra sosu karıştırmanızı öneririm.)

6-Pişen patlıcan ve etler güveç kaplarına alınır. Üzerine beşamel sos pay edilir. Rende kaşar serpilir ve 200 derecede 15 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.

Daha sonra servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder