Sayfalar

20 Ağustos 2015 Perşembe

Limonlu Trifle



Bugün sizlerle tam bir yaz pastası paylaşmak istedim. Limonun ferahlığı ve kekin yumuşaklığı ile birleşince bu lezzetle bayılacaksınız. Eğer evde hazır kekiniz var ise Trifle hazırlamanız sadece on dakikanızı alacak. Arkadaşlarınız "geliyorum" diye telefon ettiğinde hazırlarsınız ve geldiklerinde "sana pasta yaptım"  dersiniz :) Ama evde kek yoksa  bir de limonlu veya sade bir kek yapmanız gerekecek :)

Ben süslemek için kurutulmuş limon dilimleri yaptım. Siz isterseniz bunun yerine rende çikolata veya meyve dilimleri ile de süsleyebilirsiniz.

Kuru limon dilimleri yapmak için 2 adet limonu yıkayın yarım santim kalınlığında daireleri kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve 120 derecede 2 saat kadar pişirilir. Bu dilimleri pasta ve kekler de süsleme için kullanılabilir.

Malzemeler


  • 3-4 dilim kek veya 3-4 adet muffin
  • 200 gr oda sıcaklığında labne
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket krema (200 gr)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin veya 1 çorba kaşığı vanilya özütü
  • 1 tutam tuz


Süslemek için kurutulmuş limon dilimleri

Yapılışı

Labne ve tereyağı derin bir çırpma kabına konur ve 2-3 dakika mikser ile çırpılır.

Bu karışıma pudra şekeri,bir tutam tuz ve vanilin veya vanilya özütü eklenir ve bir dakika daha çırpılır ve buz dolabında 15 dakika beklemeye alınır.

Soğuk krema ise başka bir derin kaba alınır ve mikser  ile çırpılarak katılaşması sağlanır ve buz dolabında 10 -15 dakika bekletilir.

Bekletilen krema ve labneli karışım bir spatula yardımı ile bir araya getirilir.

Kekler bir bıçak yardımı ile veya elle iri parçalar halinde ufalanır. Çok minik parçalara ayrılmamanızı öneririm.

Triflenin yapılacağı derin bir kaseye parçalan keklerin 1/3 konur. Üzerine birkaç kaşığı hazırlanan krema konur. Yeniden kek ve krema ve sonra  yeniden kek ve krema konur . Katlar halinde hazırlanan bu pasta buzdolabında bir saat bekletilir.

Servis etmeden önce meyveler ile veya çikolata parçacıkları ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder