Sayfalar

25 Ağustos 2015 Salı

Nohutlu Avakado salatası




Bir çoğunuz Avakado ile nohutun ne alakası var diyecek belki ama ben iki lezzeti birbirine çok yakıştırdım. Bir kaç sene önce sadece meraktan aldığım avakadoyu ne yapacağım diye düşünürken buzluktaki nohutlar imdadıma yetişti ve bu salatayı yaptım. Oğlumda beğendiği için şimdi ara sıra bu salatayı yapıyorum

Malzemeler


  • 1 adet çok olgun avakado
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet roka
  • 3-4 adet taze soğan
  • 1 limon , 1 çorba kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

Avakado ortadan ikiye kesilir. Ortasındaki çekirdek çıkarılır ve meyve kısmı bir kaşık yardımı ile kabuktan ayrılır.

Ayıklanan avakado bir bıçak yardımı ile biraz daha ufak parçalara ayrılır ve kararmaması için üzerine limon sıkılarak bir kenarda bekletilir.

Bir salata kasesine rokalar elle koparılarak doğranır. Temizlenip yıkanan taze soğanlar küçük küçük kesilir ve rokanın üzerine eklenir. Nohut,zeytinyağı ve parçalara ayrılan avakado da eklenerek salata servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun

Püf noktası 1-Avakado kendisine biraz yağlı olduğundan kesinlikle çok az zeytinyağı koymanızı öneririm.

Püf noktası 2-Aldığınız avakado kesinlikle yumuşak olmalıdır. Eğer yumuşak değil ise 1 gün pirinç kavanozunda bekletirseniz yumuşayacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder