Sayfalar

11 Ağustos 2015 Salı

Brownie





Brownie bence tam da bir çikolata bombası. İçinde bol çikolata, tereyağı ve şeker sayesinde zaten tadının güzel olmama ihtimali yok gibi. Çikolatayı biraz azaltıp belki içine kakao konulabilir ama bence o zaman brownie olmayacaktır. Üstelik internette yaptığım araştırmalarda çok daha fazla ölçülerle çikolata konulan tarifler var ama bu bana göre tam kıvamında. Dışı kıtır kıtır ve içi ise yumuşacık.

Malzemeler


  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 240 gr çikolata (80 gr lık paketlerden 3 adet)
  • 150 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin


Yapılışı

1-Öncelikle kek kalıbınızın ölçülerinde yağlı kağıt keserek kalıp hazırlanır.

2-Bir sos tenceresinde tereyağ eritilir ve tereyağ eriyince içine çikolata parçaları eklenir ve ocak kapatılır. (Tereyağ kesinlikle kaynatılmamalı  sadece kaynama noktasına yakın olmalıdır.) Sürekli karıştırarak çikolata eritilerek bir kenarda bekletilir.

3-Yumurtalar derin bir kaseye kırılır ve toz şeker eklenerek en az 3-4 dakika mikser ile iyice çırpılır.

4-Yumurtalı karışıma, eriyen çikolata eklenir ve bir spatula yardımı ile sürekli karıştırılır.

5-Elenmiş un ve vanilya özütü veya vanilin eklenerek karıştırmaya devam edilir. İyice karıştıktan sonra yağlı kağıt serilir kek kalıbına dökülür ve güzelce yayıldıktan sonra 180 derecede 25 dakika kadar pişirilir.

Püf noktası. Sadece yumurta ve şekerler mikser ile çırpılmalıdır. Diğer karıştırma işlemleri spatula veya bir kaşık ile yapılmalıdır.


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder