Sayfalar

29 Ağustos 2015 Cumartesi

Üzüm ve Şeftali Reçeli




Meyveleri karıştırarak reçel yapmayı seviyorum.Bu reçelde öyle doğaçlama çıktı. Evde bir kaç gündür bekleyen 2 salkım beyaz üzüme 1 büyük şeftali ekleyerek bu reçeli yaptım. Görüntüsü de tadı da süper oldu.


Malzemeler


  • 500 gr çekirdeksiz beyaz üzüm
  • 1 büyük şeftali (300 - 350 gr kadar)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın, 4-5 adet karanfil
  • Yarım limon suyu


Yapılışı

Üzümler yıkanır ve sapları ayıklanarak bir tencereye konur. Şeftaliler ayıklanır ve küçük parçalara ayrılarak üzümlerin üzerine eklenir

Meyvelerin üzerine toz şeker dökülür ve en az 1 saat kadar bekletilir. Sürenin sonunda meyveler kaynatılır.20 -25 dakikada reçel kıvamına gelmektedir. Kaynamaya başladıktan 15 dakika kadar sonra kabuk tarçın ve karanfil eklenir.

Reçel kıvam aldığında limon sıkılır ve ocağın altı kapatılarak tencere oda sıcaklığına gelmesi beklenir.

Kavanozlara konularak saklanır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder