Sayfalar

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Pratik Çilekli Parfe



Sıcak yaz günlerinin devam ettiği bu günlerde çok pratik tatlı tarifi. Canımın çok tatlı istediği bir gün dolaptaki çilek reçeli ile hazırladım. Ama farklı reçeller ile de çok güzel olacaktır. Hazırlaması sadece 5 dakika donması içinde 2-3 saat beklemek gerekiyor. Bir de ben bu kez porsiyonluk olarak hemen 4 kişi için hazırladım. İsterseniz uzun bir kek kalıbı içinde de yapabilirsiniz. Ama o zaman malzemelerin 2 katı olarak hazırlanması gerekecek

Malzemeler


  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket bebe bisküvisi  (15-20 adet)
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi tozu
  • 2 - 3 çorba kaşığı çilek reçeli
  • Yarım limon kabuğu rendesi


Yapılışı

1-Toz krem şanti ile süt çırpılır ve krem şantinin koyu bir kıvam alması sağlanır ve buzdolabında yarım saat kadar soğutulur.

2-Soğuyan ve katılaşan Krem şantinin içine ufalanmış bebe bisküvisi , reçel  ve diğer tüm malzemeler atılır ve bir kaşık yardımı ile karıştırılır. (Sadece üzerini süslemek için çok az reçel ayrılır)

3-Bir kahve veya nescafe fincanının içine sera strech yayılır bir içine hazırlanan harç koyulur ve üzeri yine strech ile kapatılır. Tüm fincanlar bu şekilde doldurulduktan sonra buz dolabının dondurucu kısmına konur ve 2-3 saat donması beklenir.

4-Servis etmeden önce fincanlardan alınarak servis tabağına ters çevrilir ve üzeri reçel ile süslenerek servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder