Sayfalar

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Kavun Reçeli




Bir  süreden beri kavun reçeli yapmayı aklıma takmıştım ama bir türlü yapmaya fırsat olmamıştı. Bu kez aldığımız bu kokulu kavunun tadı lezzetsiz olunca bu kavundan reçel yapmak kaçınılmaz sondu:) Bence sizde özellikle tatsız kavunlar ile reçeli yapabilirsiniz. Böylece kavun da değerlenmiş olur.Bence sert ve kokulu kavunlar ile bu reçel çok güzel oluyor.

Malzemeler


  • 1,5 kilo kavun
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon 
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu


Yapılışı

1- Kavun ayıklanır ve küçük parçalara ayrılır.Bir tencereye konur ve üzerine toz şeker dökülerek 1-2 saat beklemeye alınır.

2-Sürenin sonunda tencere ocağa konur ve reçel pişirilmeye başlanır. Reçel kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra kavunlar bir kevgir yardımı ile tencereden alınır ve bir derin kaba konur.

3-Tencerede kalan şekerli kavun suyu 15 - 20 dakika kadar kaynatılır ve şerbet kıvamına yakın bir hal alır.

4-Bu şerbete kavunlar yeniden atılır ve 5 dakika kadar birlikte kaynatılır. Sürenin sonunda limon tuzu ve limon suyu eklenir, Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır.

5-Soğumaya bırakılan reçel eğer hala sulu bir kıvamda ise ocağın altı yeniden açılır ve 5 dakika daha kaynatılır ve ocak yeniden kapatılır. Tencerede ılınan reçel kavanoza konulur ve soğutulur.


Püf noktası: Ilınan reçelin yeniden kaynatılması sayesinde reçel biraz daha kıvam alacaktır. Ben bu işlemi kabak tatlısında da yapıyorum. O zaman şerbet biraz daha ağdalı bir hal alıyor.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder