Sayfalar

18 Ağustos 2015 Salı

Unsuz Pankek





Pankek çocuklar tarafından çok sevilen bir lezzet.Ancak bu kez vereceğim pankek tarifi klasik unlu bir pankek değil. Muz ve badem unu ile hazırlanan farklı ama çok lezzetli bir pankek. Bu pankeki kilo kontrolu yaptığınız dönemlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ama unsuz diye 5 tane yemek yok tabii ki :)

Badem ununu pasta malzemeleri satan yerlerde bulunmaktadır.Ama sizde evde kendiniz badem ununu yapabilirsiniz. Bunun için bademleri kaynar suda 15 dakika kadar bekletip, kabukları soyulur ve rondodan geçirilerek un haline getirilir. Bu kadar kolay :)

Malzemeler


  • 1 adet çok olgun muz
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı badem unu
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ (isteğe bağlı)


Üzerine  labne ve yaban mersini veya istediğiniz bir meyve veya reçel

Yapılışı

Muz bir çatal yardımı ile çok iyi şekilde ezilir.

Badem unu ve yumurta çırpılır ve muzlu karışıma eklenir.

İstenirse çok az da sıvıyağ konur ve teflon tavaya 2 çorba kaşığın kadar dökülerek çok ağır ateşte bir tarafı pişirilir. Bir spatula yardımı ile diğer tarafı da çevrilir ve o tarafta pişirildikten sonra bir tabağa alınır.

Karışım bitinceye kadar bu işlem yapılır.

Pişen pankeklerin üzerine isteğinize göre , labne, meyve veya reçel konularak servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder