Sayfalar

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Muzlu Unsuz Yağsız Kek




"Tatlıyı çok seviyorum ama sağlıklı beslenmek istiyorum"  diyorsanız o zaman bu tarif tam size göre. İçinde yağ yok,un yok ve de şeker yok. Eeeeee ne var o zaman :)

Malzemeler


  • 2 adet çok olgun muz
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr keçiboynuzu unu (1 su bardağından biraz eksik)
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı bal


Yapılışı

Derin bir kapta muzlar bir çatal yardımı ile ezilir.Yumurta ve keçiboynuzu unu eklenerek bir çırpma teli ile çırpılır.

Bu karışıma bal dışındaki diğer malzemeler karıştırılır ve yağlanmış fırın tepsisine yayılır. 160 derecede 30 dakika pişirilir.

Fırından çıktıktan sonra bir fırça yardımı ile üzerine bal sürülür ve soğuduktan sonra  kesilerek servis edilir

Püf noktası: Bu kek için muzun çok olgun olması gerekiyor aksi takdirde tatsız bir kek olacaktır.

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder