Sayfalar

21 Ağustos 2015 Cuma

Kuru Meyveli Muffin





Çocuklar muffinleri çok seviyorlar . Bence bunun sebebi küçük porsiyonluk halde rahatlıkla yemeleri. Bu muffinin içinde kuru meyveler var. Kuru meyve yemeyen çocuklara böylece yedire bileceğinizi umuyorum. Ben kuru üzüm ve kuru yaban mersini ile yaptım.Ama isterseniz küçük parçalara ayrılmış kuru kayısı veya kuru erik ile de bu muffini yapabilirsiniz. Onlar ile de çok güzel oluyor. Sonuçta mutfakta ne varsa onlar ile farklı tatlar yaratabilirsiniz.

Malzemeler


  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kuru üzüm ve kuru kayısı karışımı
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü


Yapılışı

Yumurta ve toz şeker çok iyi şekilde çırpılır ve içindeki şekerin iyice erimesi sağlanır.

Bu karışıma yoğurt ve sıvı yağ (ben fındık yağı kullandım) eklenerek 1 dakika daha karıştırılır.

Un , kabartma tozu ve vanilin veya vanilya özütü eklenerek kısa bir süre daha karıştırılır.

Kuru meyveler ve ceviz bir tabağa alınır ve 1 çay kaşığı kadar un serpilerek hepsinin unlanması sağlanır.

Unlanan kuru meyve karışımı kek hamuru ile birleştirilir ve yeniden çok kısa karıştırılarak küçük muffin kaplarına konur.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 -25 dakika kadar pişirilir. Ilındıktan sonra istenirse üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Püf noktası : Kuru meyve ve cevizlerin unlanmasının sebebi meyvelerin kekin dibine çökmesini engellemek içindir. Bu sayede meyveler dibe yapışmayacaktır.

Bu ölçüler ile 8-10 adet çıkmaktadır

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder