Sayfalar

30 Ağustos 2015 Pazar

Çikolatalı sütlaç





Çikolata sevenler bu çikolatalı sütlaça bayılacaklar. Bu tarif aslında Martha Day'ın  Dünyanın En Güzel Tatlıları kitabında gördüğüm Çikolatalı Risotta olarak bulunmakta. Risotta formatı ev halkının hoşuna gitmeye bilir diye düşündüğümden biraz değiştirdim.

Malzemeler


  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket çikolata (80 gr)



Yapılışı

Süt, pirinç ve pirinç unu derin bir tencereye konur ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşması sağlanır.Yaklaşık 15 dakika da kıvama gelmektedir.

Karışıma toz şeker ve tarçın eklenir ve birkaç dakika daha karıştırılır. Ocağın altı kapatılır. Çikolata, krema ve tereyağı eklenerek hepsinin erimesi sağlanır.

Kup bardaklarına paylaştırılır.Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına konur. Servis etmeden önce çikolata parçaları ile süslenir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder