Sayfalar

5 Ağustos 2015 Çarşamba

Zeytinyağlı Bademli Börülce




Bu sıcaklarda genellikle zeytinyağlı yemekler pişiriliyor. Sofra dergisinde gördüğüm bu tarifi hemen denemek istedim. Gayet hafif bir yaz yemeği.

Malzemeler


  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 4-5 adet taze soğan
  • Yarım su bardağı badem
  • 2-3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiber


Yapılışı

1-Kuru börülce bir akşam önceden ıslatılır ve ertesi sabah yarı yarıya pişirilir. (Yemek olarak da pişeceği için tam pişirilmemelidir.) (Yada bir gece önceden ıslatmak yerine en az 3-4 saat suda bekleterek de pişirebilirsiniz.)

2-Bademler sıcak suda 15 dakika bekletilir ve dış kabukları temizlenir.

3-Kırmızı biberin sapı ve tohumları çıkarılır, içindeki beyaz kısımlar çıkarılır ve ince ince jülyen olarak doğranır.

4-Bir tencerede zeytinyağ ısıtılır ve biberler 1-2 dakika kavrulur. Buna ince kıyılmış sarımsak, bademler ve uzun kesilmiş taze soğanlar da eklenir ve bir dakika daha çevrilir.

5-Börülceler de bu karışıma atılır ve üzerini örtecek kadar su eklenir Bu arada yeteri kadar tuz ve karabiber eklenir.

6-Börülceler yumuşayıncaya kara pişirilir. Ilık veya soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder