Sayfalar

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Nohutlu Zeytinyağlı Kabak



Kabakla farklı şekilde yemekler yapmayı seviyorum.Aslında bu kez klasik zeytinyağlı kabak yemeğinin içine nohut koydum ve biraz da limon sıktım. Limonun hafif ekşiliği kabağa çok yakışıyor.Nohut ile bitkisel protein ihtiyacı da karşılandığından aslında sadece bu yemeği yiyerek bir öğün geçiririm. Bu lezzetli yemeği yapmanızı öneririm. Bu yemek hem sağlıklı beslenme hemde kilo kontrolü yapmaya çalışanlara uygun bir tarif. Vagan beslenme sistemi içinde uygun bir tarif.

Malzemeler

3 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal dereotu
Yarım limon suyu

Yapılışı

Kabaklar yıkanır. Kabukları tırtıklı soyucu ile soyulur . Önce uzunlamasına dörde bölünür ve daha sonrada küçük parçalara ayrılır.

Doğranan kabaklar pişirileceği tencereye alınır.Üzerine soğanlar piyazlık olarak doğranır,Haşlanmış nohut,tuz ve zeytinyağı eklenir.1 su bardağı kadar da su konularak pişirilir.

Pişirme işlemi sonunda limon suyu eklenir ve ocağın altı kapatıldıktan sonra dereotu da eklenerek yemek tencere de soğumaya bırakılır.

Tencerede soğuduktan sonra servis kabına alınır ve servis edilir.

Bu yemeği isterseniz ılık olarak isterseniz de buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Her ikisi de çok güzel oluyor.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder