Sayfalar

31 Temmuz 2015 Cuma

Kuru meyveli Yoğurt tatlısı





Diyet yapanlar veya bu sıcaklarda tatlı seven ama şerbetli tatlı yemek istemeyenler için harika bir tarifim var. Pişmeyen bu tatlıyı seveceğiniz sanıyorum. Üstelik tarifi yapmak yazmaktan daha kolay. Ben evde bulunan kuru meyveler ile yaptım. Siz isterseniz içine kuru erik veya kuru incirde koyabilirsiniz. Aslında amacım size ölçüler konusunda yaklaşık bir fikir vermek. Siz istediğiniz kuru meyve ile miktarı azaltıp, artırarak yapabilirsiniz.

Birde hazır süzme yoğurt bulamazsanız evinizdeki normal yoğurt ile sizde süzme yoğurt yapabilirsiniz. Bunun için bir tel süzgece kağıt havlu veya tülbent konur ve üzerine yoğurt dökülür ve derin kenarlı bir kase içinde süzülmesi beklenir. Yaklaşık bir saat içinde yoğurt süzülerek süzme yoğurt kıvamına gelmektedir.

Malzemeler


  • 500 gr süzme yoğurt
  • 3 adet sarı kuru kayısı
  • 2 adet gün kurusu kayısı
  • 1 adet hurma
  • 1 yemek kaşığı yaban mersini
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi
  • Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
  • Tarçın, kakule ,karanfil
  • 1 yemek kaşığı bal (İsteğe bağlı)


Yapılışı

1-Her iki çeşit kayısı ve hurma tavla zarı büyüklüğünde doğranır.

2-Doğranan kuru meyveler yoğurdun işine eklenir. Karanfil havanda dövülerek küçük parçalara ayrılır. Kakulenin kabukları çıkarılır ve tohumları yoğurtlu karışıma eklenir. Diğer tüm malzemeler eklenir ve bir kaşık yardımı ile karıştırılır.

3-Bu karışımın üzerine bir sera sterçh ile kapatılır ve buz dolabında en az 4-5 saat bekletilir.

4-Kup bardaklarına konularak servis edilir.

Bu ölçüler ile 5-6 kişilik servis çıkmaktadır

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder