Sayfalar

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Domatesli Bonfile





Bu aralar babam biz de bu yüzden de yemekler onun sevdiği şekilde pişiriliyor. Bonfileyi ızgara yapmak yerine domatesle ile pişirdim.Son derece lezzetli ve aile büyüklerinin seveceği şekilde yumuşacık oldu.

Bu yemeğe zevkinize göre mümkün olduğunca fazla sarımsak koyabilirsiniz çünkü o güzel bir lezzet veriyor.

Malzemeler


  • 5-6 parça bonfile
  • 3 adet orta boy domates
  • 5-6 adet sarımsak (benim sarımsaklar çok küçük olduğundan ben 10 tane kadar koydum)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik


Yapılışı

1-Bir karnıyarık tenceresine veya genişçe bir tencereye zeytinyağ konur ve ısıtılır.

2-Isınan zeytinyağına bonfileler eklenerek arkalı önlü birer dakika her iki tarafı ızgara edilir ve tencereye dizilir.

3-Bonfilelerin üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler ve bütün olarak sarımsaklar eklenir,Kekik serpilir.Tuz ve karabiberi eklenir. Çok kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirilir ve sıcakken servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder