Sayfalar

25 Temmuz 2015 Cumartesi

Fırında İmambayıldı




İmambayıldı genellikle patlıcanlar kızartılarak yapılan bir yemek. Ama ben mümkün olduğunca az kızartma yapmaya çalışıyorum. Bu yüzdende patlıcanları kızartma yapmadım. Bu kez Tefal'in bir süre önce piyasaya çıkardığı hem ocakta hemde fırında kullanılan tenceresi sayesinde önce tencerede ocakta pişirip sonra da aynı tencere ile fırında kızarttım. Bu sayede hem görüntüsü ve hem de tadı tam da kızartma gibi oldu.

Malzemeler


  • 6 adet patlıcan
  • 1 büyük boy soğan
  • 3 orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber


Yapılışı

1-Öncelikle patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Ortadan uzunlamasına bir kesik atılır ama tamamen kesilmez. (Bu kesiğin içine daha sonra iç malzemesi koyulacak) ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. (Bu sayede acı suları çıkacaktır)

2-Bir başka kaba soğanlar piyazlık doğranır,Domatesler küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar rendelenerek veya ezilerek eklenir. Salça,tuz,karabiber eklenerek tüm malzemeler karıştırılır.

3-Sudan çıkan patlıcanlar kurulanır ve tencereye konur. Ortadan kesik atılan yerlere iç harç pay edilir ve üzerine 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı konularak 20 -25 dakika ocakta pişirilir. Sürenin sonunda aynı tencere veya tava ile bu kez kapağı açık olarak fırına konur. Fırında 200 derecede 15- 20 dakika da pişirilir

Tamamen soğuduktan sonra (hatta buz dolabında soğuduktan sonra servis tabağına konularak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder