Sayfalar

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Kayısı püreli sütlaç



Bir süre önce yaptığım kayısı püresi ile meyveli bir sütlaç yaptım.Hep klasik sütlaç yapmaktan sıkıldıysanız ve farklı bir tat arıyorsanız bu tatlı sıcak yaz günlerinde soğuk soğuk güzel bir alternatif olacaktır.

Malzemeler

  • Yarım kilo süt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kayısı püresi


Yapılışı

1-Öncelikle su ve pirinç bir tencerede kısık ateşte pişirilir.Pirinç suyunu çekmeye yakın eğer pişti ise üzerine süt ve pirinç unu eklenir. (pişmedi ise biraz daha su ekleyip 1-2 dakika daha pişirebilirsiniz.)

2-Süt ve pirinç unu eklendikten sonra sürekli karıştırarak kıvam alması sağlanır. Kıvam almaya başlayınca toz şeker eklenir ve kaynamaya devam edilir.

3-Yaklaşık 15 -20 dakikada kıvam alacaktır. O zaman tencerenin altını kapatılır ve 1-2 dakika  bekledikten sonra kayısı püresi eklenir ve karıştırılır. Servis kaplarına pay edilir.

4-Oda sıcaklığına geldikten sonra buz dolabında birkaç saat bekletilir ve Buz dolabından çıkarıldıktan sonra biraz kayısı püresi ile süslenerek servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder