Sayfalar

13 Temmuz 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları



Patlıcan kızartmasının farklı bir versiyonu. Üstelik lezzet olarak imambayıldı yemeğine de çok benziyor.Tarif aslında Arda Türkmen den .Ben televizyonda izleyince hemen denedim.Sizin de denemenizi öneririm. Kalın ve uzun patlıcanlar ile yaparsanız içine daha çok malzeme koyabilirsiniz ve sarmanız daha kolay olacaktır

Malzemeler


  • 3 adet kalınca ve uzun patlıcan
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber ve 1-2 adet kesme şeker
  • Kızartmak için zeytinyağı


Yapılışı

1-Patlıcanlar yıkandıktan sonra uzun ve ince olarak kesilir ve üzerine tuz dökerek terlemesi sağlanır.8-10 dakika bu şekilde kalması yeterli olacaktır.

2-Soğanlar piyazlık olarak doğranır ve zeytinyağı ile en az 10 dakika kavrulur. Bu sayede soğanın içindeki şeker de açığa çıkacaktır.

3-Kavrulan soğanlara ince kesilmiş sarımsaklar ve küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir .

4-Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak 1-2 adet de küp şeker eklenir ve tüm malzemeler pişirilir.Yaklaşık 15 dakika pişirildikten sonra bir kenara alınarak soğutulmaya bırakılır.

5-Bir tavaya zeytinyağ veya istediğiniz bir sıvı yağ konur . Terleyen patlıcanlar kurulanır ve kızartılır.

6-Kızartılan patlıcanların üzerine kolay sarılması için bir kapak örtülür.

7-Tüm patlıcanlar kızardıktan sonra 1 patlıcan düz bir tabağa konur. En uç parçasına bir kaşık pişirilen soğanlı karışım konur ve rulo şeklinde sarılarak bir fırın kabına dizilir.

8-Patlıcanların tamamına bu işlem yapıldıktan sonra 180 derecede 15 dakika kadar fırınlanır. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına konur ve soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder