Sayfalar

26 Temmuz 2015 Pazar

Kuru kayısı tatlısı





Tatlı krizine girdiğinizde hemen yapabileceğiniz son derece sağlıklı bir tarif. Çünkü içinde un ve rafine şeker yok. Yağ olarak da bir yemek kaşığı kadar kaymak var.Üstelikte yapınca hepsini yemeyeceğiniz için bunu da az miktarda almış oluyorsunuz. Bu tatlıyı birde pekmez ile denedim. O da harika oldu. Bu yüzden pekmezlı versiyonunu ekledim. Yani isterseniz aşağıdaki malzemelere pekmez koymadan da pişirebilirsiniz. Keyif sizin.

Malzemeler


  • 10-15 adet kuru kayısı (ben gün kurusu kayısı ile yaptım)
  • 1 çay bardağı su
  • 3/4 çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı kaymak


Yapılışı

1-Öncelikle kayısı  su ve pekmez  bir küçük tencere konur ve su hiç kalmayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir ve soğumaya bırakılır.

2-Kayısılar tamamen soğuduktan sonra ortadan ikiye bölünür ama koparılmaz (aşağıdaki gibi)

3-Bölünen kayısıların bir yarısına önce ceviz,sonrada kaymak konur ve diğer yarısı üzerine örtülür.

4-Bu işlem tüm kayısılara yapılır ve servis tabağına dizilir. Üzerine biraz daha ceviz derpilir ve buzdolabına konularak iyice soğutularak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder