Sayfalar

28 Temmuz 2015 Salı

Çikolatalı muzlu pişmeyen puding





Bu puding hem pişmeyen bir puding. Hemde içinde un ve şeker bulunmuyor.Çok lezzetli bu pudingi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler


  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 paket çikolata ( 80 gr)
  • 2 adet olgun muz
  • 3-4 adet hurma
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı bal (gerekirse)


Yapılışı

1-Hurmaların çekirdekleri çıkarılır ve  yarım çay bardağı kaynar su üzerine dökülerek yarım saat sıcak suda bekletilir.

2-Krema bir sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına geldiğinde (kaynatılmadan) kapatılır ve içine parçalara ayrılmış çikolata eklenir ve çikolata eritildikten sonra, kakao eklenir ve hepsinin iyice birbiri ile karışması sağlanır.

3-Hurmalar blendara atılır ve parçalanır. Buna muzlar eklenir ve  iyice parçalanarak, çikolatalı karışıma eklenir. Hepsinin bir biri ile karışması sağlanır. Bu aşamada tadına bakın ve gerekirse 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Ama eklenmese de tadı çok güzel oluyor.

4-Kup bardaklarına konur ve buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra servis edilir.

Bu ölçüler ile 4 kişi için kup hazırlanmaktadır. (Tabii ki sizin kup bardaklarınız büyük mü bilmiyorum :)

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder