Sayfalar

2 Temmuz 2015 Perşembe

Yoğurtlu Bayat Ekmek Çorbası




Bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif. Az malzeme ile güzel lezzet bu çorbada. Ben kalan bayat ekmekleri rondodan geçirerek galete unu kıvamına getirip buz dolabına koyuyorum. Böylece ihtiyacım olduğunda kolayca kullanıyorum. Sizde benim gibi yapıp ekmekleri buzdolabına koyarsanız bu çorbayı kolayca yapabilirsiniz.



Malzemeler





Yapılışı

1- Rondodan geçirilerek toz haline getirilen bayat ekmek, Yoğurt ve 1 su bardağı su çorbayı yapacağınız tencereye konur. En az yarım saat bekletilir ve ekmeklerin iyice sıvıyı çekmesi sağlanır.

2-Sürenin sonunda kalan su ve tavuk suyu, rendelenen sarımsak ve karabiber eklenir ve kısık ateşte sürekli karıştırarak 15 dakika kadar çorbanın pişmesi sağlanır.

3-En son tuz ve kuru nane eklenir.Bir iki dakika daha karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.

4-Üzeri istenirse tereyağında eritilmiş pul biber veya zeytinyağında 1-2 saat bekletilmiş pul biber ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder