Sayfalar

26 Temmuz 2015 Pazar

Köz patlıcanlı çoban salata





Patlıcandan ne çok şey yapılıyor, Çeşit çeşit salatalar, etli veya zeytinyağlı yemekler. Hatta reçel bile :) Reçel tarifine http://ozlemdenlezzetler.blogspot.com.tr/2014/08/patlcan-receli.html linkten ulaşabilirsiniz. Gerçi bugün size çok basit ama lezzetli bir salata tarifi vermek istiyorum. BU salataya kuru soğan yerine isterseniz 2-3 diş dövülmüş veya rendelenmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz. O da çok lezzetli oluyor.

Malzemeler


  • 1 adet  bostan patlıcanı veya  2-3 adet kemer patlıcanı
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 salatalık
  • 2 domates
  • 5-6 dal nane, 5-6 dal maydanoz
  • Nar ekşisi,Limon ve zeytinyağı


Yapılışı

1-Patlıcanlar közlenir ve ılıkken ayıklanarak siyah kabukları çıkarılır ve iyice soğuması için bir kenara alınır. (Ben bu işlemi sabahtan yapmanızı akşama ise diğer malzemeler ile birleştirilmesini öneririm. Ya da yarım kavanoz hazır köz patlıcan kullanabilirsiniz.)

2-Soğan yemeklik olarak doğranır ve tuz ile ovularak yıkanır.

3-Salatalık ve domates küp şeklinde ufak olarak doğranır, Maydanoz ve naneler kıyılır.

4-Tüm malzemeler bir araya getirilir. Nar ekşisi,limon, zeytinyağı ve tuz eklenir. Karıştırılarak servis tabağına konularak servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder