Sayfalar

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Fırında Beşamelli Kabak





Kabak ile hazırlanan bu yemek hem sunumu güzel hemde lezzeti güzel bir yemek. Üstelik tek tabakta hem sebze hemde et yemiş oluyorsunuz. Ben içine et olarak tas kebabı yaptım siz isterseniz tavuk eti ile de pişirebilirsiniz.

Malzemeler


  • 3 adet kalın ve irice kabak
  • 250 gr dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz , Karabiber, Tereyağı
  • Üzeri için 100 gr kadar rende kaşar


Yapılışı

1-Kabaklar uzunlamasına ortadan ikiye bölünür ve içi bir kaşık yardımı ile oyulur.

2-Yemeğin yapılacağı fırın kabına kabaklar konur. Üzerine tuz ve karabiber serpilir ve birer çay kaşığı tereyağı konur. 180 derecede 15 -20 dakika hafifçe pişirilir. (Kabakların büyüklüğüne göre pişme süresi uzayabilir)

4-Etler bir tencerede kavrulur.Etler kavrulduktan sonra soğan eklenir.Biraz daha kavrulur ve sarımsak , domates ve su eklenerek etler pişirilir.

5-Fırından çıkan kabakların içine pişen etler pay edilir. Üzerine rende kaşar serpilerek 180 derecede 15 dakika da pişirilir ve sıcak olarak servise edilir.

Püf noktası :Kabakları sabahtan fırınlayıp, etleri de sabahtan pişirirseniz akşama her ikisini birleştirip, pişirip servis edebilirsiniz. Böylece son ana çok az iş bırakmış olursunuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder