Sayfalar

9 Temmuz 2015 Perşembe

Kiraz Reçeli




Kiraz reçeli bu sene ilk kez yaptığım bir reçel.Aslında kirazdan reçel yapmak hiç aklıma gelmezdi.Ama kardeşimin bir arkadaşı yaptığını söyleyince ve kardeşim hemen yaptığında onda tadınca ben de yapmaya karar verdim.Ama ben içine tarçın ve 2 tane de kakule koydum. Siz de kakule yoksa koymaya bilirsiniz. Birde başında bekleyip de pişirdiğim için sanırım reçel tam kıvamında oldu.

Malzemeler


  • 750 gr kiraz
  • Yarım kilo toz şeker
  • Yarım limon
  • 1 adet kabuk tarçın , 2 adet kakule


Yapılışı

1-Kirazlar yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır

2-Bir tencereye konulan kirazların üzerine toz şeker dökülür ve en az 3-4 saat bekletilir.

3-Sürenin sonunda reçel kısık ateşte pişirilmeye başlanır yaklaşık 20-25 dakika da kıvama geliyor. Kaynamaya başladıktan sonra kabuk tarçın ve kakule de içine atılır.

4-Reçel kıvam aldıktan sonra içine biraz limon suyu eklenir ve kendi tenceresinde ılınmaya bırakılır.

5-Biraz ılındıktan sonra kavanozlara konur ve daha sonra afiyetle tüketilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder