Sayfalar

9 Temmuz 2015 Perşembe

Fırında Paçanga




Paçanga böreği sevilen bir börek ama kızartma olduğu için pek fazla pişirilmiyor. Bu kez fırında pişirdim ve nefis oldu. Bu yüzden birde  fırında yapılan bu paçanga böreğini denemenizi öneririm. Üstelik yine sabahtan ya da bir gün önceden hazırlayıp, buzdolabına koyacağınız ve yemekten önce veya misafir gelmeden hemen önce fırına atacağınız bir börek.

Malzemeler


  • 2 adet yufka
  • 10-15 dilim pastırma
  • 10-15 dilim taze kaşar
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 yumurta sarısı


Yapılışı

1-Yufkaları önce dörde bölünür ve sonra her bir parça da ikiye bölünür. Böylece elimizde sigara böreği saracağımız tipte yufkalar olur.

2-Tereyağ eritilir ve Yarım çay bardağı su ile karıştırılır.

3-Bir parça yufka alınır ve üzerine bir fırça veya kaşık yardımı ile yağlı karışım sürülür. (Yufkanın mümkün olduğunca her yerine yağ sürmeye çalışın)

4-Üzerine bir parça kaşar, bir parça pastırma ve bir parçada biber konur ve genişçe sigara böreği sarar gibi sarılır ve bir borcama düzgünce konur.

5-Tüm yufkalara aynı işlem yapılır . Borcama konulan böreklerin üzeri örtülür ve buz dolabında bir kaç saat bekletilir.

6-Fırına vereceğiniz zaman yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.

Sıcak olarak servis edilir

afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder