Sayfalar

18 Temmuz 2015 Cumartesi

Patlıcan oturtma





Patlıcanla yapılan yemekler içinde en sevilenlerinden birisi de patlıcan oturma. Tabii ki bütün lezzetli patlıcanların bol yağ da kızartılması.

Malzemeler


  • 5-6 adet patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Kızartmak için sıvıyağ



Yapılışı

1-Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Halka halka kesilerek tuzlu suda 20 dakika kadar bekletilir.

2-Daha sonra iyice sıkılır. Kurulanır ve bol yağ da kızartılır.

3-Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve bir tencereye biraz zeytinyağı konularak kavrulur.

4-Daha sonra kıyma eklenir ve topaklanmaması için sürekli karıştırarak kavrulur. Bir süre sonra küp doğranmış domatesler ve salça eklenir.

5-Çok az su konularak bir kaç dakika pişmesi sağlanır.

6-Kızartılan patlıcanların yarısı yemeğin pişirileceği tencereye konur. Üzerine kıymanın yarısı konur.Bunun üzerine de kalan patlıcan ve kıyma konulur. 1 su bardağı kadar su konur ve kısık ateşte pişirilir.Yaklaşık 10-15 dakikada pişecektir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder