Sayfalar

4 Temmuz 2015 Cumartesi

Kırmızı biberli semizotu





Semizotu en sevdiğim sebzelerden birisi bu yüzden de sık sık pişiriyorum. Ama bu kez biraz farklı malzemeler ile pişirmek istedim. Bu kez içine pirinç yerine buğday koydum ve kırmızı kapya biber ile de renklendirdim . Bu kez içine pirinçte olmadığı için tam bir diyet yemeği oldu.

Malzemeler


  • 1 demet semizotu
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 orta boy kurusoğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Zeytinyağı, Tuz


Yapılışı

1-Soğan yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur.

2-Bunun üzerine yıkanıp temizlenmiş ve her biri 2-3 parçaya ayrılan semizotları eklenir.Doğranmış kırmızı biber ve bulgur eklenir.

3-Tuzu ve yarım çay bardağı su konulduktan sonra yaklaşık yarım saat orta-kısık ateşte pişirilir.

4-Soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder