Sayfalar

4 Temmuz 2015 Cumartesi

Şekerpare




Şekerpare çok sık yaptığım bir tatlı değil ama Ramazanda tatlı daha çok yeniliyor .Bu yüzden bu kezde şekerpare yaparak sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler


  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 125 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta


Şerbeti için


  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon
Süslemek için tane fındık


Yapılışı

1-Un,  pudra şekeri , irmik ve kabartma tozu hamurun hazırlanacağı kaseye elenir.

2-Üzerine küçük parçalara ayrılmış ve oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurta eklenerek güzelce yoğurulur.

3-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve düzgünce elde yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur.  Üzerine istenirse fındık konularak fırına verilir ve 180 derecede   30-35 pişirilir.

4-Toz şeker ve su bir tencereye konur ve 10 -1 5 dakika kaynatarak şerbeti hazırlanır.Sürenin sonuda yarım limon sıkılarak soğumaya bırakılır.

5-Pişen şekerpareler bir borcama alınır ve sıcak şekerparelere soğuk şerbet dökülür. Şekerpareler şerbeti çekip soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder