Sayfalar

5 Temmuz 2015 Pazar

Zeytinyağlı Kabak ve Bezelye



Kabak ve bezelyeyi ayrı ayrı pişirmek yerine bu kez birlikte pişirdim. Lezzetli bir zeytinyağlı yemek oldu. Tavsiye edilir.

Malzemeler


  • Yarık kilo bezelye
  • 2 orta boy kabak
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kuru nane ve dereotu



Yapılışı

1-Bezelyeler ayıklanır ve yıkanır. Kabaklar yıkanır ve önce uzunlamasına dörde bölünür sonrada 2 veya 3 parçaya bölünür. (Yada siz nasıl isterseniz öğle bölün)

2-Soğanlar yemeklik olarak doğranır.

3-Yemeğin pişirileceği tencereye önce kabaklar, üzerine bezelyeler ve en üstüne de soğanlar konur ve 1 su bardağı kadar su konularak kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir.

4-Piştikten sonra dereotu ve nane eklenir ve ılınmaya bırakılır. Ilındıktan sonra servis tabağına alınır ve soğuk olarak servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder