Sayfalar

14 Temmuz 2015 Salı

Sufle börek



Köz patlıcan ve haşlanmış tavuk ile hazırlanan bu börek gayet lezzetli ve sunumu da oldukça güzel. Misafir geldiğinde kesme işi ile uğraşmaktansa porsiyonluk hazırlanan bu börek değişik bir alternatif olacaktır. Ayrıca köz patlıcanın bir gün önce hazırlayıp, tavuğu da bir gün önceden haşlarsanız misafir geleceği güne daha az iş bırakmış olursunuz :)

Aşağıdaki ölçüler 6 adet sufle kabı için verilmiştir

Malzemeler


  • 2 adet yufka
  • 2-3 adet köz patlıcan veya yarım kavanoz köz patlıcan
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğüs
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ


Yapılışı

1-Yufkalar önce ortadan ikiye bölünür ve bölünen parçalarda yeniden ortadan ikiye bölünür ve 4 parça elde edilir.Parçaların iki tanesi didik didik yapılarak parçalara ayrılır. Diğer parçalar ise yağlanmış sufle kaplarına birer birer yerleştirilir. Yerleştirirken her bir parça yufka sufle kaplarının kenarlarından sarkmalıdır.

2-Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağı çırpılır ve bir kenarda bekletilir.

3-Önce içinde yufka bulunan bir kase alınır. İçine bir kaşık yumurtalı, sütlü ve yağlı sos konur. Üzerine parçalara ayrılan yufkalardan biraz konur ve yeniden bir kaç kaşık sos dökülür.

4-Bunu üzerine haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti ve bir miktar köz patlıcan konur.

5-Sufle kaplarının kenarlarından sarkan yufkalar içine doğru alınır ve aralarına bir kaç kaşık sos dökülür.Yufkalar tamamen kaplara alındığında en üste yine yumurtalı, sütlü, yağlı karışım dökülür.

6-Kalan yufkalara da aynı işlem yapılır. Eğer vakit varsa birkaç saat bekletilir. Yoksa da bu haliyle fırına atılır ve 180 derecede 25 - 30 dakika pişirilir.

7-Ilınınca servis edilir

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder