Sayfalar

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Bayat ekmek suflesi





Bayat ekmekleri farklı tatlar ile lezzetlendirmeyi ve değerlendirmeyi seviyorum. Bizim evde ekmek hiç atılmaz. Mutlaka bir şekilde değerlendirilir. Ya rondodan geçirilerek galeta unu olur veya kruton olur yada size aşağıda vereceğim tarif gibi sufle olur.

Üstelik bu tarifin içinde yumurta var,peynir var, ekmek var dolayısıyla tek başına bir kahvaltı bile olabilir veya uzun pazar kahvaltılarında ailenize veya misafirlerinize sunumu da şık bir kahvaltı çeşidi olur.

Aşağıdaki ölçüler bir sufle kabı için verilmiştir. Siz kaç tane sufle kabına yapacaksanız malzemeleri aynı  sayıda arttırmalısınız.

Malzemeler


  • 1 dilim ekmek (Ben kare tam tahıllı ekmek kullandım)
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 parça peynir
  • Kabı yağlamak için zeytinyağı


Yapılışı

1-Yumurta ve süt çırpılır.Buna ufalanmış beyaz peynir eklenir.

2-Bu sıvı karışımın içine ekmek ufalanır ve 5 dakika kadar bekletilir.

3-Yağlanan sufle kabına bu karışım dökülür ve 200 derecede 15-20 dakika pişirildikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder