Sayfalar

2 Temmuz 2015 Perşembe

Patlıcanlı bulgur pilavı





Bulgur pilavına farklı bir tat katmak isterseniz patlıcan ile yapmanızı öneririm.

Malzemeler


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 küçük soğan
  • 1 orta boy domates
  • 2 orta boy patlıcan
  • 1 adet biber
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

1-Patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve küp olarak kesilir ve tuzlu suda biraz bekletilir.

2-Yaklaşık 15 dakika bekletildikten sonra iyice süzülür ve kurulanır.

3-Tencereye yağ konur ve ısıtıldıktan sonra kavrulur. (Ben  beş dakika kadar kapağı kapalı sonra kapağını açarak kavuruyorum)

4-Kavrulan patlıcanlar bir kaba alınır.

5-Tencereye yine biraz yağ konur önce soğanlar kavrulur.Sonra biberler ve domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir.

6-Kavrulduktan sonra üzerine su eklenir ve su kaynadıktan sonra bulgur eklenir.Patlıcanlar eklenir ve piştikten sonra ılık veya soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder