Sayfalar

21 Temmuz 2015 Salı

Sebzeli Tavuk Çorbası




Kabak ve farklı sebzeler ile yapılan bu çorba çok hafif bir yaz çorbası oluyor. Ayrıca içinde bulunan şehriye ve tavuk eti nedeniyle birazda koyu kıvamda da yaparsanız hafif bir yemek olarak da güzel olacaktır. Arda Türkmen'in televizyon programında gördüğüm bu çorbayı hemen ertesi gün yaptım ve çok beğendik.

Malzemeler


  • 1 adet tavuk haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğüs eti
  • 1 adet küp doğranmış kabak
  • 1 adet küp doğranmış havuç
  • 1 adet küp doğranmış biber (yeşil veya kırmızı)
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • Tuz, karabiber, zeytinyağı ve dereotu
Yapılışı

1-Isıtılmış zeytinyağına küp doğranmış havuçlar atılarak bir kaç dakika kavrulur. Daha sonra da kabaklar ve biberler tencereye atılır ve bir kaç dakika daha kavrulur.


2-Sebzeler kavrulunca tavuk suyu ve normal su eklenir.Su kaynayınca tel şehriye ve didiklenmiş tavuk eti eklenir ve 10-15 dakika sebzeler ve şehriye pişinceye kadar kaynatılır.

3-Sürenin sonunda bir kasede yumurta sarısı, limon suyu,nişasta karıştırılır ve nişastanın erimesi sağlanır.

4-Eriyen bu karışımın içine azar azar çorbanın suyu eklenir ve terbiyeleme işlemi yapılır. Nişastalı suyun sıcaklığı, çorbanın sıcaklığına yaklaştığında çorbanın içine dökülür ve 2 dakika daha karıştırılır. Bu arada tuz ve karabiberi eklenir

5-Tencerenin altı kapatılır ve kıyılmış dereotu eklenerek servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder