Sayfalar

7 Temmuz 2015 Salı

Sütlaç




Yemek yapmayı bu kadar çok seven birisi olarak yaparken en çok zorlandığım şeylerden birisi de sütlaç idi. Yıllarca sütlacı ya çorba kıvamında yada pilav kıvamında yaptım:) Ama son zamanlarda kardeşimden aldığım ölçüler ile yaptığım sütlaç tam kıvamında oluyor. Bu yüzden artık sizlerle de paylaşabilirim :)

Malzemeler


  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
  • 2 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Süslemek için tarçın


Yapılışı

1-Pirinç ve su sütlacın yapılacağı tencereye konur ve kısık ateşte pişirilir. Eğer pişmez ise biraz daha sıcak su koyup pirinçlerin pişmesi sağlanır.

2-Pirinçler piştikten sonra süt ve pirinç unu eklenir ve sürekli karıştırarak karışımın hafif kıvam alması sağlanır.

3-Kıvam aldıktan sonra toz şeker eklenir ve 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra servis kaselerine pay edilir ve soğuduktan sonra tarçın ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder