Sayfalar

24 Temmuz 2015 Cuma

Vişne kompostosu





Vişnenin tam zamanı mevsimini  geçirmeden vişne kompostosunu yapmanızı öneririm. Yaptığınız kompostoyu isterseniz taneleri ile içebilirsiniz , isterseniz de tanelerini süzüp bol naneli ve buzlu olarak meyve suyu gibi içebilirsiniz. Şekerin çok tüketilmemesi gerektiği için ben sadece yarım bardak şeker koydum.Ama bu ölçü size çok tatsız gelirse 1 su bardağı da şeker koyabilirsiniz. Ocağın kapatılacağına yakın  tadına bakıp şeker ilavesi yapılabilir.

Malzemeler


  • 250 - 300 gr vişne
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Kabuk tarçın ve karanfil


Yapılışı

1-Vişneler yıkanır ve sapları ayrılarak kompostonun yapılacağı tencereye konur.

2-Üzerine  su ve toz şeker eklenir, 1 adet kabuk tarçın ve 3-4 adet karanfilde içine atılır ve 15-20 dakika süre ile pişirilir.

Sürenin sonunda soğutularak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder