Sayfalar

10 Temmuz 2015 Cuma

Kruton Nasıl yapılır




Bayat ekmekleri veya pideleri değerlendirmek için bunlardan kruton hazırlayabilirsiniz. Hazırlanan bu krutonları isterseniz çorbaların üzerinde, isterseniz salataların üzerine kullanabilirsiniz. Ya da üzerine tavuksuyu ve haşlanan tavuklar didiklenerek sarımsaklı yoğurt ile güzel bir yemek olur. Bu yemeğinde nasıl yapılacağı ileride detaylı olarak anlatırım:)

Kruton için tam olarak bir ölçü vermek zor. Bayat ekmek veya pide ne kadar varsa o kadar hazırlayabilirsiniz. Aşağıdaki resimdeki kadar bayat ekmek veya pide için fikir vermesi açısından diğer malzemelerin ölçüsünü vermeye çalıştım.


Yapılışı

Elinizde bulunan bayat ekmek veya pideler küp şeklinde doğranır. Ve yağlı kağıt serili Fırın tepsisine dökülür. Başka bir kasede 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, rendelenen veya havanda dövülen 2 diş sarımsak , karabiber ve kekik karıştırılır ve bir kaşık yardımı ile kesilmiş ekmek veya pidelerin üzerine gezdirilir. Karıştırarak yağlı karışımım mümkün olduğunca her parçaya gelmesi sağlanır. 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir ve ılındıktan sonra kavanozlara konulur.

Kekik yerine eğer elinizde kurutulmuş fesleğen var ise onu da kullanabilirsiniz. Onunla da gayet lezzetli oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder