Sayfalar

21 Haziran 2015 Pazar

Çilek reçeli



Çilek mevsimi geçmeden bu reçeli yapmanızı öneririm. Tabii minik reçellik çilekleri bulursanız bence daha güzel oluyor ama bulamazsanız büyük  çileklerle de yapılabilir.

Malzemeler


  • 1 kilo çilek
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon


Yapılışı

1-Çilekler yıkanır ve ayıklanır.Daha sonra reçel yapılacak olan derin tencereye konur.

2-Çileklerin üzerine şeker konur ve kaynatılır. Yaklaşık 25-30 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra içine yarım limon sıkılır ve bir dakika kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılarak ılınmaya bırakılır.

3-Ilınınca kavanozlara konulur.

Püf noktası : Reçelin çok sulu veya çok katı olmaması için pişerken bir çay tabağına reçelin içinden bir kaşık alın ve tabağa damlatın. Eğer kolayca yayılıyor ise bir kaç dakika daha kaynatın ama eğer yayılmıyor ise artık olmuş demektir.Ocağın altını kapatın. Ben yıllarca reçelleri kıvamında yapamadım ama daha sonra bir yerde bu yöntemi okuyunca uyguladım ve şimdi artık daha başarılıyım :)

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder