Sayfalar

7 Haziran 2015 Pazar

Enginarlı Tavuklu Mantar



Enginar bu mevsimin en güzel sebzelerinden birisi bu kez onu tavuk ve mantarla yaptım.Gayet lezzetli oldu.

Malzemeler


  • 3 adet enginar
  • 2 adet tavuk kemiksiz kalça
  • 8-10 adet mantar
  • 4-5 diş sarımsak
  • Kekik, tuz, karabiber
  • 100 gr rende kaşar


Yapılışı

1-Temizlenmiş ve çanak haline getirilmiş enginarlar derin bir tencerede yaklaşık 20 dakika kadar haşlanır.

2-Kuşbaşı kesilmiş tavuk eti ve sarımsaklar biraz zeytinyağ ile kavrulur.

3-Bunlar kavrulduktan sonra mantarlar eklenir ve kavurmaya devam edilir.Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırılır ve piştikten sonra ılınması için bir kenarda bekletilir.

4-Haşlanan ve ılınan enginarlar bir fırın tepsisine alınır. Üzerine ılınan tavuklu ve mantarlı karışım bolca konur. Bununda üzerine rende kaşar konularak fırına verilir.

5-170 derece fırınca kaşarların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder