Sayfalar

17 Haziran 2015 Çarşamba

Patatesli Tuzlu Kek



Patatesli bu kek az malzeme ile mükemmel lezzete ulaşabileceğiniz tariflerden birisi.Beş çaylarında ya da hafta sonu kahvaltılarında çabucak hazırlayabileceğiniz bir kek.

Malzemeler

1 büyük yada 2 küçük patates
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz

Yapılışı

1-Yumurta,Yoğurt ve sıvı yağ bir tel çırpıcı ile çırpılır.

2-Karışım homojen hale geldikten sonra elenmiş un ve kabartma tozu eklenir.

3-Patatesler minik tavla zarından küçük kareler halinde kesilir ve hamura eklenir. Bir kaşık yardımı ile karıştırılır.

4-Yağlanmış kek kalıbına hamur  dökülür ve 180 derecede 35-40 dakika pişirilir. Ben 25 X 25 bir kek kalıbı kullandım.

ılındıktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder